logo
...η πόλη στα χέρια σου
logo
...η πόλη στα χέρια σου

L’ Abreuvoir: Η ζωή συγχωρεί τους τρελούς και τις αξίες…

Το L’ Abreuvoir, μετρά ήδη πολλά χρόνια ζωής και κουβαλά μαζί του δεκάδες ιστορίες, που δεν χορταίνεις ν ακούς και να μοιράζεσαι…

Όταν πρωτοάνοιξε στο Κολωνάκι, οι περίοικοι και όχι μόνο, έκαναν λόγο για ένα “τρελό που θέλει να μας μάθει να τρώμε…γαλλικά”!!! Η αλήθεια είναι πως φαντάζει ακόμα και σήμερα στα μάτια μας, μετά την διαχρονική επιτυχία του, “τρελό” αυτό το εγχείρημα σ ένα Κολωνάκι που τότε κυκλοφορούσαν μόλις 3 αυτοκίνητα σε όλη την γειτονιά!

Ξεκίνησε το δικό του ταξίδι το 1965, 3 χρόνια πριν γεννηθεί η σημερινή ιδιοκτήτρια Κλαίρη Κότση, η οποία αγάπησε μέσω του πατέρας της τόσο την γαλλική κουλτούρα και κουζίνα, όσο και το L’ Abreuvoir!

Και σκεπτόμενη τα παραπάνω, μου έρχεται στο μυαλό το τραγούδι που ερμήνευσε ο Δημήτρης Μπάσης: Η ζωή συγχωρεί τους πολύ τολμηρούς, τους τρελούς και τις αξίες… Στην περίπτωση του L’ Abreuvoir , τους επιβραβεύει κιόλας!

Το L’ Abreuvoir είναι ένα γαλλικό εστιατόριο, που πάντα προτείνω και είναι σίγουρα το πρώτο που μου έρχεται στο μυαλό, όταν φιλοξενώ φίλους που ξέρω ότι αγαπούν την καλή κουζίνα και ξέρουν να εκτιμούν την αυθεντικότητα της, αφού ναι, μιλάμε για ένα αυθεντικό γαλλικό εστιατόριο και όχι για ακόμα μια προσπάθεια που θέλει να μοιάζει…γαλλική!

Καμιά φορά, νιώθει κανείς πως πηγαίνοντας σ ένα γαλλικό εσταιτόριο, δεν θα νιώσει φιλόξενα, οικεία και φιλικά και πως δεν θα χλαρώσει, απολαμβάνοντας το με όλες τους τις αισθήσεις…

Και αν και σε πολλές περιπτώσεις όλα τα παραπάνω μπορούν να συμβούν, στην περίπτωση του L’ Abreuvoir, ποτέ!

Εκεί θα ζήσεις μια μαγική γαστρονομική εμπειρία, βλέποντας ξεκάθαρα την ουσία του υποδειγματικού σέρβις!

Όταν θα επιστρέψεις, ακόμα και αν έχει περάσει ένας χρόνος, δεν θα έχουν αλλάξει πολλά, αφού από την κάρτα μέχρι τα πρόσωπα, το πιο πιθανό είναι να είναι τα ίδια και αν τελικά το έχεις αγαπήσει τόσο πολύ ώστε να πηγαίνεις συχνότερα, τότε οι άνθρωποι του σέρβις, θα θυμούνται ακόμα και το τι σου αρέσει, πως προτιμάς το φιλέτο σου ψημένο και ποιό είναι το πιάτο που πάντα παραγγέλνεις!

Σε μια εποχή που στην εστίαση τα πρόσωπα αλλάζουν συνεχώς, εκεί θα βρεις ανθρώπους στην ίδια θέση, με την ίδια θέληση, αλλά περισσότερη εμπειρία και γνώση…χρόνια μετά!

Για εμένα, το αν αλλάζει το προσωπικό ενός μαγαζιού συνεχώς, ήταν πάντα κριτήριο για να καταλάβω, πόσο σοβαρή είναι μια επιχείρηση. Εκεί θα βρεις εργαζόμενους, που ξεκίνησαν ως έφηβοι και σήμερα είναι τα δικά τους παιδιά έφηβοι!

Πάντα πρόθυμοι και πάντα ευγενέστατοι, με συγκεκριμένες και ολοκληρωμένες προτάσεις, με βάση τις δικές σου γευστικές προτιμήσεις!

Όχι, δεν θα νιώσεις ότι είσαι σ ένα εστιατόριο που κρατά τους τύπους, που περιμένει να τελειώσεις το φαγητό σου, για ν αδειάσεις το τραπέζι. Θα νιώσεις πως βρίσκεσαι στο σπίτι φίλων σου, που δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό για να σε φιλοξενήσουν και να σε ικανοποιήσουν!

Ο λόγος που επισκέφθηκα για πρώτη φορά το L’ Abreuvoir, ήταν γιατί ήθελα να δοκιμάσω steak tartare και φυσικά τους επέλεξα γιατί τόσο άνθρωποι της κουζίνας, μου είπαν πως εκεί θα βρω ίσως το καλύτερο της χώρας, αλλά κυρίως επειδή μου είπαν, πως γίνεται μπροστά σου…Μπροστά στα μάτια σου, δίπλα σου, στο τραπέζι σου, μόνο για εσένα!!!!

Κάτι που πια, δεν το βρίσκεις σε κανένα άλλο εστιατόριο της Αθήνας και εμένα όλο αυτό με ενθουσίασε….όμως με μάγεψε όταν το έζησα!

Δεν θέλω να σας κουράσω γράφοντας σας πολλά, όμως θα σας πω και κάτι άλλο που εγώ προσωπικά κάνω πάντα, για να καταλάβω την βαθιά ποιότητα και την φιλοσοφία ενός μαγαζιού. Πάντα το πρώτο πιάτο που δοκιμάζω είναι ένα φιλέτο. Ναι, φιλέτο, μη σου φαίνεται τόσο απλό…γιατί είναι πάντα ενδεικτικό της ποιότητας ενός μαγαζιού, γιατί πάντα και παντού γίνεται με τον ίδιο τρόπο, το θέμα είναι πόσο σέβεται κανείς τον εαυτό του και τον πελάτη του, επιλέγοντας το καλύτερο κρέας γι αυτόν!

Δε ξέρετε πόσες φορές έχω πει σε φίλους, αυτό που τώρα θα σας γράψω:

“Αξίζεις έστω μια φορά στη ζωή σου να ζήσεις την εμπειρία της αυθεντικής γαλλικής κουζίνας στο L’ Abreuvoir”!!!!

Και αν με ρωτήσεις, αν κοστίζει, θα σου πω πως αξίζει, αν και πρόκειται πίστεψε με, για μια εμπειρία που χαρακτηρίζεται ως προσιτή πολυτέλεια!

Να δοκιμάσεις πάπια με πορτοκάλι, κρεμμυδόσουπα, φουά γκρα και εννοείται steak tartare!!!

Βon Αppétit!

Ξενοκράτους 51

Τηλέφωνο: 21 0722 9106

Διαβάστε ακόμη...