logo
...η πόλη στα χέρια σου
logo
...η πόλη στα χέρια σου

Διαχρονική επιτυχία με την υπογραφή του Γιάννη Κοσμαδάκη!

Σπάνια βάζω το όνομα ενός σεφ στον τίτλο ενός αφιερώματος για μαγαζί που επισκέφθηκα, με σκοπό να σας γράψω γι αυτό, γιατί πάντα δοκιμάζουμε, ζούμε κάθε εμπειρία και αμέσως μετά σας την μεταφέρουμε, ακριβώς όπως την βιώσαμε!

Όμως στην περίπτωση του Malconi’s στο Κολωνάκι, για τ οποίο σας γράφω σήμερα, ο σεφ Γιάννης Κοσμαδάκης, όπου βρίσκεται εκεί από την πρώτη μέρα λειτουργίας του μαγαζιού, παίζει καθοριστικό ρόλο στην απόφαση να το επισκεφθείς ξανά…

Έχει δημιουργήσει ένα μενού, που μπορεί να ικανοποιήσει όλα τα γούστα, ακόμα και τους πιο απαιτητικούς, χωρίς πολλές και κουραστικές επιλογές που μπορεί να σε μπερδέψουν, σχεδιασμένο στις σύγχρονες τάσεις τις μεσογειακής και ιταλικής κουζίνας!

Το Malconi’s εδώ και μια δεκαετία, είναι σίγουρα από τα πιο γνωστά και αγαπημένα στέκια στο Κολωνάκι. Ο χώρος του, η αισθητική του, η ξεχωριστή αυλή του, ο όμορφος σχεδιασμός του, το σημείο στ οποίο το βρίσκεις, αλλά και το γεγονός ότι κατάφερε να γίνει το στέκι πολύ όμορφου κόσμου που σ εμπνέει, μαζί με το τίμιο, αξιοπρεπέστατο και σε πολλές περιπτώσεις top φαγητό του, είναι σίγουρα μερικοί από τους λόγους που πρωταγωνιστεί αδιάλειπτα και που κάθε σεζόν μπαίνει στο παιχνίδι ακόμα πιο δυνατό!

Και αν θέλετε την γνώμη μου, δύο από τα παραπάνω, είναι και τα πιο δυνατά χαρτιά του, το σημείο και η κουζίνα του σε συνδυασμό με όλα τ άλλα και αυτό γιατί, όλα τα υπόλοιπα μπορούν και ν αντιγραφούν και να ξεπεραστούν….

Και κάτι ακόμα….η συνήθεια! Είναι μεγάλο πράγμα η συνήθεια, αφού θ ακούσεις πολλούς από τους φανατικούς πελάτες του, αποχαιρετώντας ο ένας τον άλλον μετά το γεύμα να λένε: Παρασκευή μετά το γραφείο πάλι εδώ!

Αξίζει να δοκιμάσεις οπωσδήποτε τα ζυμαρικά και την πίτσα τους, όπου πραγματικά θα διαπιστώσεις ότι πρόκειται για πιάτα που συγκαταλέγονται στα top αθηναϊκά πιάτα του είδους, ενώ εμείς επίσης ξεχωρίσαμε την tagliata τους και το Rib Eye Steak!

Συνόδεψε το πιάτο σου, μ ένα κρασί, από την μικρή σχετικά, αλλά αρκετά προσεγμένη λίστα κρασιών τους και μην φύγεις, αν δεν δοκιμάσεις τα επιδόρπια τους! Διάλεξε κάτι κοντά στις δικές σου γευστικές προτιμήσεις και απλά…απόλαυσε το!

Στο Malconi’s δοκίμασα ένα από τα καλύτερα, αν όχι το καλύτερο εστιατορικό επιδόρπιο που έχω φάει ποτέ σε μαγαζί της κατηγορίας του!

Τέλος, αν μπορούσε να διορθώσει κάτι το Malconi’s είναι να είναι πάντα σταθερό στην υποδοχή και στην εξυπηρέτηση, γιατί ούτε η ευγένεια, ούτε και η εκπαίδευση λείπει από το προσωπικό του, αλλά ορισμένες φορές τον αντιλαμβάνεσαι έναν κάποιον αποσυντονισμό, όμως και αυτός κρατά λίγο!

Ναι, στο Μalconi’s αξίζει να πας και να ξαναπάς…

Extra πληροφορία: Πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις κράτηση, αν θες να είσαι σίγουρος ότι θα βρεις τραπέζι

Πλουτάρχου 23 και Π. Ιωακείμ 43, Κολωνάκι

Τηλέφωνο: 2107248920

Διαβάστε ακόμη...