logo
...η πόλη στα χέρια σου
logo
...η πόλη στα χέρια σου

Aν το delivery γλυκών είναι μόδα, το “ηλεκτρικό delivery” είναι ανάγκη!

Νομίζω ότι μια από τις λέξεις που έχουν θέση στην κουζίνα, είτε μιλάμε για μαγειρική, είτε για ζαχαροπλαστική είναι ο “σεβασμός”!

Πολλές φορές ακούμε να λένε τόσο οι μάγειρες, όσο και οι ζαχαροπλάστες πως η καλή πρώτη ύλη και ο σεβασμός σε αυτή, είναι το μυστικό τους!

Και ο “σεβασμός” θαρρώ πως είναι τελικά λέξη μαγική…γιατί όπου υπάρχει, όλα βαίνουν όμορφα, από τα φαγητά και τα γλυκά, μέχρι τις σχέσεις μας, τις ζωές μας και το μέλλον μας!

Αυτό φαίνεται πως 40 χρόνια τα Ζαχαροπλαστεία Κάκαλης με έδρα τα Δυτικά Προάστεια, το ξέρουν καλά…

Αρχικά δείχνουν σεβασμό σε όλους εμάς, επιλέγοντας την καλύτερη πρώτη ύλη, που επίσης με σεβασμό της φέρονται και στο τέλος αφού πάρει μορφή με σεβασμό μας σερβίρουν τα πάντα φρέσκα γλυκάκια τους….

Όταν πρωτοβρέθηκα στο Ζαχαροπλαστείο τους στο Περιστέρι, δεν ήθελα να δοκιμάσω, δεν χρειαζόταν….έμπειρη πια, από τις μυρωδιές και μόνο που έφταναν τουλάχιστον μέχρι το επόμενο τετράγωνο, αντιλήφθηκα την ποιότητα, το μεράκι και την αγάπη με τον οποία δουλεύουν!

Όχι, καθόλου τυχαίο δεν είναι που 40 χρόνια τώρα, είναι η πρώτη επιλογή όσων ζουν στα Δυτικά, για τις σημαντικότερες στιγμές της ζωής τους….

Τ όνομα τους στα Δυτικά Προάστια είναι συνυφασμένο με τα νόστιμα και κυρίως τα πάντα φρέσκα γλυκάκια τους, ενώ ανάμεσα στους δεκάδες παραδοσιακούς κωδικούς των γλυκών που βρίσκεις στα καταστήματά τους, τα πιο πολυζήτητα είναι τα διάσημα κοκάκια τους!

Η συνταγή τους μυστική πέρασε με αγάπη στην δεύτερη γενιά που συνεχίζει να ακολουθεί με σεβασμό την οικογενειακή παράδοση, εξελίσσοντας την ζαχαροπλαστική που παρέλαβαν και επενδύοντας σε διάφορα κομμάτια με σκοπό το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα!

Όσο για τα κοκάκια, είναι τόσο ξεχωριστά, που τα παιδιά που μεγάλωσαν στα Δυτικά Προάστεια με αυτά και σήμερα έχουν φτιάξει τις δικές τους οικογένειες ζώντας σε άλλα μέρη της Αθήνας, επιστρέφουν στα Ζαχαροπλαστεία Κάκαλης με την πρώτη ευκαιρία, για να τα γευτούν και σε κάθε μπουκιά…να ξυπνήσουν ακόμα μια ξεχασμένη παιδική ανάμνηση!

Και θα φτάσω στο τέλος, πάλι όπως ξεκίνησα με την λέξη “σεβασμός”, γιατί ή σέβεσαι ή όχι, δεν μπορεί να υπάρχει επιλεκτικός σεβασμός και αυτό μας το διδάσκει με τον καλύτερο τρόπο ο Κωνσταντίνος Κάκαλης, που ξεκίνησε το “ηλεκτρικό delivery” στην πόλη της Αθήνας με σεβασμό….στο περιβάλλον!

Μ ένα τόσο δα μικρό αυτοκινητάκι…σαν γλυκάκι!

Δεν ξέρω τι είναι πιο γλυκό, το αυτοκινητάκι αυτό που μεταφέρει τα γλυκάκια στο σπίτι ή στο γραφείο μας ή τα ίδια τα γλυκά;

Δεν ξέρω, δεν είμαι βέβαιη, για το μόνο που είμαι σίγουρη είναι πως πρέπει όλοι οι επιχειρηματίες ν ακολουθήσουν το παράδειγμα του Κωνσταντίνου.

Ο μόνος τρόπος επιβίωσης, όσο οι συνθήκες ζορίζουν και δυσκολεύουν είναι να ρισκάρεις, να πηγαίνεις κόντρα στην κρίση, να προσπερνάς τον εαυτό σου να επενδύεις σε ανθρώπους, σε εξοπλισμό και γενικότερα στην επιχείρηση σου!

Σας αφήνω να πεταχτώ μέχρι το Περιστέρι για κοκάκια, αν πάλι εσύ είσαι τυχερός και μένεις στα Δυτικά Προάστεια, ένα τηλέφωνο και το πιο γλυκό-μικρό μα πάνω από με σεβασμό στο περιβάλλον αυτοκίνητο, έφτασε με όλες αυτές τις γεύσεις που αγαπάμε ν απολαμβάνουμε!

Καλή σας απόλαυση….χωρίς τύψεις για το περιβάλλον και χωρίς τύψεις ούτε για τις θερμίδες, αφού μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα σε πολλές γλυκές γεύσεις χωρίς ζάχαρη, αμέ!

Θα τους βρείτε:

Θηβών 206, Περιστέρι

21 0577 7472

Λεωφ. Ανδρέα Παπανδρέου 248, Ίλιον

210 262 8516

Μπότσαρη Μάρκου 17, Άγ. Δημήτριος, Πετρούπολη

210 5019843

Περισσότερα: https://kakalis.gr/

Διαβάστε ακόμη...