logo
...η πόλη στα χέρια σου
logo
...η πόλη στα χέρια σου

Μiss Τasty: Aπό το Πολυτεχνείο στην κουζίνα η food blogger, που αγαπούν οι σεφ!

Σήμερα θα γνωρίσουμε καλύτερα μια ξεχωριστή φυσιογνωμία της κουζίνας, μια food blogger, που αγαπούν όσοι αγαπούν το καλό φαγητό, την καλή πρώτη ύλη και κυρίως, αγαπούν αυτούς που ξέρουν ν απολαμβάνουν το φαγητό και που αποτελεί γι αυτούς τρόπο ζωής και έμπνευσης, όπως ακριβώς συμβαίνει στην ζωή της Miss Tasty, που έχει χτίσει το δικό της φανατικό κοινό, ενώ έχει δεχτεί σωρεία θετικών κριτικών ακόμα και από καταξιωμένους σεφ! Η Μαρία, η Miss Tasty, μίλησε stokolonaki.gr για το πως ξεκίνησε όλο αυτό το ταξίδι, πως πήρε πιο επαγγελματική μορφή και φυσικά για τα μελλοντικά σχέδια της!

Απολαύστε την, λίγο περισσότερο, από το πεντανόστιμο και πολύχρωμο περιεχόμενο που μας χαρίζει μέσα από την δουλειά της!

Μiss Τasty και όχι Μαρία, αφού έτσι σας γνωρίσαμε, σας ξεχωρίσαμε και σας αγαπήσαμε, η πρώτη αυθόρμητη ερώτηση που μου βγαίνει και φαντάζομαι ότι πολλές φορές θα σου έχουν κάνει με χιούμορ, είναι…Τι κάνει μια μηχανικός στην κουζίνα;  

Ψάχνει το δρόμο της γιατί έχει χαθεί, σε σχέδια , νούμερα, στατικά και γραφειοκρατία που συνοδεύει το επάγγελμα του μηχανικού. Βέβαια είχα ήδη μεταπηδήσει στον τομέα του πολεοδομικού σχεδιασμού που μου φάνηκε πιο ενδιαφέρον από αυτό του πολιτικού μηχανικού, αλλά και πάλι το μικρόβιο δεν σε αφήνει. Η μαγειρική είναι μια τεράστια δημιουργία με έμπνευση, αρώματα, γεύσεις και χρώματα αγκαλιάζοντας έτσι όλες τις αισθήσεις μας. 

Δεν ξέρω πως θ ακουστεί, αλλά αναρωτιέμαι αν σπουδάζοντας στο Πολυτεχνείο και όντας πλέον μηχανικός, βρήκες στοιχεία των σπουδών σου, που μοιάζουν με στοιχεία που πρέπει κανείς να κουβαλά μαγειρεύοντας…. Έχουν καμιά ομοιότητα αυτά τα δύο αντικείμενα; 

Ναι , σαν πολιτικός μηχανικός σχεδιάζεις μια κατασκευή με το χειρότερο ενδεχόμενο, αυτό του σεισμό και την κατάρρευση της κατασκευής. Στην κουζίνα πρέπει πάντα να είσαι προετοιμασμένος για το χειρότερο σενάριο δουλεύοντας όμως πάνω στο καλύτερο, οπότε όλο αυτό είναι ένα κοινό σημείο. 

Από πότε και με τι αφορμή ξεκίνησες δειλά-δειλά να φωτογραφίζεις τα πιάτα σου και να τα δημοσιεύεις; Θυμάσαι ας πούμε την πρώτη φωτογραφία που ανέβασες; 

Ακούγεται περίεργο αλλά είμαι μια καινούρια χρήστης του Facebook. Για την ακρίβεια δεν ήξερα για ποιο λόγο υπάρχει όλο αυτό και τι ακριβώς βρίσκει τόσος κόσμος στον πλανήτη να ασχολείται με αυτό το μέσο. Πολύ δειλά ετοίμασα το προσωπικό προφίλ, που σήμερα υπάρχει,  και θυμάμαι φωτογράφισα ένα κέικ καρύδας με γλάσο (χάλια φωτογραφία..). Άρχισα όμως να βρίσκω ευχαρίστηση σε όλο αυτό και σιγά σιγά προχώρησε ανοίγοντας για μένα έναν καινούριο κόσμο δημιουργίας, γιατί πάντα αυτό ψάχνω στη ζωή μου, τη χαρά της δημιουργίας .

Πώς και πότε άρχισε όλο αυτό να παίρνει μια πιο επαγγελματική μορφή; 

Στο Facebook γνωρίστηκα με τις δημοσιογράφους του πολιτικού ρεπορτάζ Ελένη Καλογεροπούλου και Έλλη Τριανταφύλλου που τότε είχαν ετοιμάσει ένα site μαγειρικής και μοιραζόμουν τις συνταγές μου στο site τους. Ήταν ένα μεγάλο σχολείο αυτό για μένα που με βοήθησε να ετοιμάσω σχεδόν δύο χρόνια το δικό μου site μαγειρικής το www.misstasty.gr .

Miss Tasty, επειδή κάνετε μια πολύ σοβαρή δουλειά και αρκεί να δει κανείς το site σας, για να το καταλάβει όλο αυτό και επειδή ζούμε σε μια εποχή που ο καθένας ότι δηλώσει είναι ή μπερδεύουν τους όρους blogger και  influncer, θέλετε να μας πείτε εσείς, τι είναι “foodblogger”; 

Ο όρος influncer δεν μου αρέσει καθόλου και δεν με αντιπροσωπεύει. Νομίζω πως υπόστηρίζω τον όρο foodblogger , αλλά και στη γενικότερη έννοια blogger.

Ένας άνθρωπος που αγαπά το καλό ποιοτικό φαγητό είναι ο foodblogger και έχει τη δυνατότητα να γράφει για αυτό. Ο άνθρωπος που αγαπά την καλή πρώτη ύλη και στηρίζει τους παραγωγούς της πατρίδας του. Ταξιδεύει για να γνωρίσει νέα προϊόντα και γεύσεις και γράφει τη γνώμη του, προσωπική πάντα, για αυτά που δοκίμασε.

Τι κρύβεται πίσω απ ότι βλέπουμε; Πόσες ώρες δουλειάς, ψαξίματος…Δηλαδή πόσο δύσκολο είναι να είναι κανείς foodbloger και να το ακολουθεί πιστά και ποια χαρακτηριστικά θα πρέπει να έχει πέρα από την αγάπη για το φαγητό; 

Πίσω από τη δουλεία ενός καλού foodblogger δεν κρύβονται ποτέ ώρες. Κρύβονται συνήθως χρόνια. Χρόνια δουλειάς και μελέτης πάνω στο αντικείμενο πρώτα, αλλά και πολλά χρόνια δοκιμών. Δεν φτάνει να αγαπά μόνο το καλό φαγητό, θα πρέπει να το αναγνωρίζει αλλά και να το αναζητά. Όχι μόνο το φαγητό , αλλά και την καλή πρώτη ύλη , που είναι το βασικότερο. Θα πρέπει να αγαπά και το γράψιμο, εγώ για παράδειγμα θα ήθελα να γράφω πολύ περισσότερο…

Είχατε ποτέ άγχος με τα σχόλια τα likes, την αποδοχή; Ακόμα και σήμερα, ψάχνετε να βρείτε αυτό που θα έχει μεγαλύτερη ανταπόκριση από τον κόσμο ή η προσωπική ευχαρίστηση είναι πάνω απ όλα;  

Όλες οι δουλείες που έχουν να κάνουν με κοινό και απήχηση στο κοινό έχουν πάντα ένα άγχος για το αν αυτό που κάνεις είναι αποδεκτό και αν αρέσει. Είναι βέβαια μια παγίδα την οποία πρέπει να αποφύγεις και να μη σε παρασύρει μετατρέποντάς σε μόνο σε κυνηγό likes χάνοντας και το προσωπικού σου στυλ ή τρόπο μαγειρέματος ή στήσιμο μιας ανάρτησης. Υπάρχει πάντα μια λεπτή γραμμή που ο καθένας θα τη βάλει εκεί που νομίζει εκείνος την οποία δεν πρέπει να περάσεις ποτέ…

Eίναι αναμφισβήτητο γεγονός ότι έχετε πετύχει. Εσείς όμως πότε το νιώσατε αυτό; Ποιά ήταν η στιγμή που είπατε: “Ναι, τελικά κάτι έχω κάνει, τα κατάφερα”!  

Δεν ξέρω αν έχω πετύχει κάτι, δεν είμαι σίγουρη γι αυτό. Αυτό όμως που έχω χαρεί κάποιες φορές είναι όταν επικοινωνούν μαζί μου μεγάλοι σεφ της χώρας μας που είναι πολύ ψηλά και μου δηλώνουν την εκτίμηση για τη δουλεία μου. Αλλά και άλλοι επαγγελματίες του χώρους που συνδέονται με τη εστίαση, άμεσα ή έμμεσα. Είναι μια τεράστια αμοιβή αυτό για μένα, δεν σας κρύβω ότι σχεδόν όλες τις φορές έχω συγκινηθεί πάρα πολύ, είναι μια τεράστια χαρά αυτό. Τότε μόνο τότε λέω , ναι, κάτι έχω κάνει τελικά. 

Σας βλέπουμε συχνά να σχολιάζετε, να φιλοξενείτε στο site σας,   ακόμα και να παρουσιάζετε βιβλία μαγειρικής. Τις δικές σας συνταγές, τις δικές σας εμπειρίες θα τις δούμε ποτέ σε κάποιο βιβλίο; Είναι στα σχέδια σας; 

Το έχω σκεφτεί και έχω δεχτεί και προτάσεις. Οι καιροί που ζούμε είναι περίεργοι και χωρίς κατεύθυνση νομίζω. Το διαδίκτυο έχει κυριαρχήσει και δεν ξέρω αν τελικά θα επιβιώσει το βιβλίο και το λέω με λύπη αυτό γιατί εγώ όσες συνταγές διαβάζω είναι μόνο από βιβλία ή περιοδικά. Ίσως αργότερα γιατί σίγουρα υπάρχει στο μυαλό μου.

Ξέρετε από μαγειρική και έχετε ταλέντο σε αυτή. Θέλω να ρωτήσω έναν άνθρωπο λοιπόν με γνώσεις και εμπειρία, αν όντως ισχύει ότι πολλές φορές κάποιοι μάγειροι, κρύβουν υλικά ή tips, κατά τις εμφανίσεις τους στην τηλεόραση ή στα βιβλία τους. Έχετε αντιληφθεί εσείς ποτέ κάτι τέτοιο;  

Νομίζω πως όχι. Παλαιότερο όταν και η δικιά μου εμπειρία δεν ήταν σαν αυτή σήμερα δεν μου πετύχαιναν πάντα η συνταγές. Δυστυχώς θέλει ταλέντο , τέχνη και αγάπη αυτό. Αν λείπει κάτι από αυτά ίσως η συνταγή που δοκιμάζουμε να μην πετύχει και θα φταίει κάτι άλλο άλλα όχι ένα κρυμμένο υλικό. Βέβαια μπορεί να φταίξει και οτιδήποτε άλλο κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης μιας συνταγής.

Τι περιλαμβάνει ένα τέλειο γεύμα για εσάς; 

Τοπικά και ποιοτικά προϊόντα, φρέσκια πρώτη ύλη , όχι πολλά υλικά και μια καλή συνταγή μαγειρεμένη με αγάπη και όρεξη, για να περάσει και στη γεύση όλο αυτό. Η μαγειρική είναι μοίρασμα… Απαραίτητο ένα καλό κρασί από τους παραγωγούς μας και ένα ελαφρύ γλυκό στο τέλος.

Κλείνοντας, δεν σας κρύβω ότι θέλω να χωθώ στην κουζίνα σας για να δω πως ακριβώς μαγειρεύεται και αν φυσικά έχετε παρέα τον γιό σας…αλήθεια τον έχετε επηρεάσει καθόλου, ασχολείται με την μαγειρική; 

Το παιδί έχει μεγαλώσει με βιολογικά κατά κανόνα προϊόντα και με τη δικιά μου φροντίδα αποκλειστικά σε αυτό. Τώρα στην εφηβεία που βρίσκεται, όλοι γνωρίζουμε ότι οι επιλογές των εφήβων δυστυχώς δεν είναι σύμφωνες με τη γνώμη της μητέρας. Παρόλο αυτά έχει ένα απίστευτο κριτήριο στη γεύση και μια ικανότητα διατύπωσης με ακρίβεια τα χαρακτηριστικά του φαγητού που δοκιμάζει.  Ελπίζω να του φανεί χρήσιμη η μητέρα του όταν ξεκινήσουν οι σπουδές του, έτσι όπως φάνηκαν και σε εμένα οι γνώσεις που είχα παρακολουθώντας τη μητέρα μου να μαγειρεύει…

Μπείτε στον κόσμο της Miss Tasty: https://www.misstasty.gr/

Η Miss Tasty στο instagram: https://www.instagram.com/misstastygr/

Διαβάστε ακόμη...