logo
...η πόλη στα χέρια σου
logo
...η πόλη στα χέρια σου

Ο σχεδιαστής κοσμημάτων που αγκαλιάζει πετυχημένα το νέο unisex trend!

Ένας από τους σχεδιαστές κοσμημάτων που παρακολουθώ και ξεχώρισα, είναι ο “Demetrios Athens”! Κοιτάζοντας τα κοσμήματά του, αμέσως με σκεφτόμουν να τα φοράω, πως μπορώ να τα συνδυάσω, σε ποιόν ή ποιά θα τα έκανα δώρο… Κοσμήματα με βαθιά προσωπικότητα, που αν τα προσέξεις καλά θα δεις ότι δεν μοιάζουν με την μάζα που κυκλοφορεί και πως αλλιώς, αφού αποτυπώνουν την μοναδικότητα της προσωπικότητας του δημιουργού τους! Street Style κοσμήματα, που μπορούν να φορεθούν τόσο από άντρες, όσο και από γυναίκες…

Αξίζει να γνωρίσεις λίγο καλύτερα τον σχεδιαστή της σειράς κοσμημάτων “Demetrios Athens”, αφού σίγουρα έχει να σου μάθει πολλά και σημαντικά…

Εγώ το μόνο που θα σας πω, είναι ότι γνωρίζοντας τον καλύτερα, κατανόησα και αγάπησα την τέχνη του, τα κοσμήματα του, ακόμα περισσότερο!

Η εταιρεία σας ξεκίνησε την πορεία της το 2010, διορθώστε με αν κάνω λάθος, ποιά ήταν η διαδρομή μέχρι εκείνη την ημέρα…Θέλω να πω τι σας οδήγησε εκεί και από πότε σχεδιάζετε ή ασχολείστε με το κόσμημα μέχρι να φτάσετε να το κάνετε επαγγελματικά; Ήταν κάτι που απλά προέκυψε ή κάτι που θα λέγαμε ότι το κουβαλούσατε μαζί σας χρόνια…

Γεννήθηκα στην Ελβετία, μεγάλωσα στην Ελλάδα και σπούδασα στην Ιταλία.

Ήδη από τα φοιτητικά μου χρόνια ένιωθα  πως θα ασχοληθώ επαγγελματικά με κάτι δημιουργικό αλλά η διαφορετικότητα των σπουδών μου με οδήγησε αρχικά  σε άλλα επαγγελματικά μονοπάτια.

Η πρώτη μου επαφή με το κόσμημα έγινε όταν εργαζόμουν ως commercial manager σε μεγάλη εταιρεία πρώτων υλών κοσμήματος… εκεί πήρα το βάπτισμα του πυρός. Μέσα από την επαφή μου με δημιουργούς κοσμημάτων και τα ταξίδια μου σε εκθέσεις σε Παρίσι, Μιλάνο, Μαδρίτη… η αγάπη μου για την μόδα βρήκε αντικείμενο έκφρασης. Έτσι ξεκίνησα να σχεδιάζω και να δημιουργώ ερασιτεχνικά με πειραματικές κατασκευές από το 2010, ενώ από το 2015 σε επαγγελματικό πλέον επίπεδο με την δημιουργία της πρώτης συλλογής Demetrios Athens.

Πως θα σας χαρακτηρίζατε ως σχεδιαστή; Ποιά είναι δηλαδή τα βασικά χαρακτηριστικά που αποτυπώνονται στα σχέδια σας;

Σύγχρονος και ευέλικτος, όπως η μόδα που συνεχώς αλλάζει.

Στα σχέδιά μου αποτυπώνω το «Urban Street Style», χωρίς διαχωρισμό τις περισσότερες φόρες  γυναικείου και ανδρικού, θέλοντας να  ”αγκαλιάσω” το νέο unisex trend.

Όταν σχεδιάζω, ξεκινώ κυρίως από την πρώτη ύλη, από την επιλογή της, που θα μου διεγείρει τη φαντασία και τη δημιουργικότητα. Θέλω να δημιουργώ κοσμήματα που μου αρέσουν προσωπικά, που θα τα φορούσα και θα τ’ αγόραζα ο ίδιος, που θα ήθελα να μου τα προσφέρουν και να τα προσφέρω.

Είναι το κόσμημα η λεπτομέρεια που κάνει την διαφορά ή δεν μιλάμε καν για λεπτομέρεια; Θέλω να πω ότι προσωπικά, πρώτα διαλέγω τα κοσμήματα μου και μετά τα ρούχα μου, αφού αν βάλεις έναν εντυπωσιακό κολιέ, πάνω σ ένα απλό μαύρο φόρεμα, μπορεί και να κερδίσεις τελικά εσύ τις εντυπώσεις…. 

Ένα κόσμημα κάνει την διαφορά όταν κάποιος ξέρει να το φοράει και δεν τον φοράει.

Η προσωπικότητά και το  στιλ είναι τα στοιχεία που κάνουν  εντυπωσιακό ένα ρούχο ή το κόσμημα που φοράμε.

Σκουλαρίκια, κολιέ, βραχιόλια, δαχτυλίδια….Αν είχαμε μόνο ένα αξεσουάρ, αν μπορούσαμε να φορέσουμε μόνο ένα, ποιό κατά την γνώμη σας θα έπρεπε να είναι αυτό; Εκτός από το ρολόι που έχει και χρηστική σημασία…

Σκουλαρίκια, η κορνίζα του προσώπου!! Τα σκουλαρίκια αποτελούν πολύ σημαντικό κόσμημα, πλαισιώνουν το πρόσωπο, ενισχύοντας και αναδεικνύοντας την ομορφιά και τη θηλυκότητα.

Τι αποτελεί για εσάς έμπνευση στην σχεδίαση σας και ποια είναι για εσάς τα πιο αγαπημένα σας υλικά;  

Η δημιουργική διαδικασία και η έμπνευση παραμένει ένα μυστήριο για μένα. Όταν κάθομαι στον πάγκο εργασίας, το μυαλό μου αρχίζει να περιπλανιέται. Οι αναμνήσεις, η τέχνη, η φύση, τα τοπία, τα ταξίδια, τα χρώματα και οι μικρές λεπτομέρειες της ζωής βρίσκουν συνδέσεις και έτσι δημιουργούνται διανοητικοί συσχετισμοί με τα αντικείμενα που έχω συλλέξει.

Κάθε νέα σεζόν κοιτάζω τις τάσεις της μόδας. Αυτές οι τάσεις είναι σαν μια πυξίδα που κατευθύνει το δρόμο μου.

Αγαπώ όλα τα υλικά γιατί από αυτά εμπνέομαι! Δίνω μεγάλη σημασία στην ποιότητα τους, προσέχω να είναι πάντα ελαφριά, να έχουν κίνηση, να μπορούν να συνδυαστούν εύκολα με πολλά ρούχα και να νιώθει κανείς ελεύθερος όταν τα φορά.

 Ποιά είναι η σχέση που έχουν οι άντρες με το κόσμημα; Έχω την αίσθηση ότι σε αντίθεση με τις γυναίκες, κάποιοι τα λατρεύουν και κάποιοι τα αποστρέφονται. Κάνω λάθος;  

Η εμπειρία μου με τους άντρες πελάτες μου έχει δείξει ότι η σχέση του άντρα με το κόσμημα όλο και δυναμώνει… ιδίως το καλοκαίρι! 

Στους άντρες αρέσουν τα αυθεντικά αξεσουάρ. Θα ξεχώριζα τα βραχιόλια, ανάμεσα στα διάφορα κοσμήματα που γίνονται όλο και πιο δημοφιλή στους άνδρες. Τα βραχιόλια είναι ταυτόχρονα η κυρίαρχη τάση της μόδας για τον άντρα, που διαρκώς εξελίσσεται και λαμβάνει ολοένα νέες μορφές. 

Εκτός από τα κοσμήματα της εκάστοτε συλλογής σας, θα μπορούσε κανείς να σας ζητήσει να φτιάξετε κάτι για μια ειδική περίσταση, για έναν πολύ αγαπημένο του άνθρωπο και μια σημαντική στιγμή; 

Η δημιουργία κοσμημάτων περιλαμβάνει επίσης το κομμάτι της καθοδήγησης με συμβουλές προς τον πελάτη μου για την εύρεση του ιδανικού κοσμήματος για τον ίδιο ή για ένα αγαπημένο πρόσωπο. Μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε κάτι νέο όπως επίσης μπορούμε  να επιδιορθώσουμε και να αναδείξουμε ένα παλιό και αγαπημένο κόσμημα.

Τέλος, τα κοσμήματα έχουν εποχή και χρόνους; Δηλαδή μπορεί ένα κόσμημα να θεωρηθεί κάπως παλιό σε λίγα χρόνια ή ένα κόσμημα πολύ χειμερινό για καλοκαίρι;

Όλα είναι θέμα προσωπικότητας, στιλ και διάθεσης! Έχω δει γυναίκες να φορούν κοσμήματα περασμένων δεκαετιών, που  με σωστό συνδυασμό δείχνουν μοναδικά και σύμφωνα με τις επιταγές της μόδας.

Instagram : https://www.instagram.com/demetrios_athens/

Υψηλάντου 8, Κολωνάκι

Τηλέφωνο: 215 5351720

Διαβάστε ακόμη...