logo
...η πόλη στα χέρια σου
logo
...η πόλη στα χέρια σου

MARILIA CHRISTINA: Η ανεπιτήδευτη κλασσική ομορφιά που ψάχνεις…

Το ελληνικό brand MARILIA CHRISTINA γεννήθηκε μέσα από το σχεδιαστικό δίδυμο Μαρίλια & Χριστίνα Μικροπούλου. Τα τελευταία χρόνια έλαβαν μέρος στην εβδομάδα μόδας και δημιούργησαν το πρώτο flagship κατάστημά τους στο κέντρο της Αθήνας. Η φιλοσοφία τους συνδέεται με την κυκλική μόδα και τα φυσικά προς το περιβάλλον υλικά. Βασικό στοιχείο της έμπνευσης τους αποτελεί η Ελλάδα καθώς η ανεπιτήδευτα κλασική ομορφιά της αντικατοπτρίζεται και στη δουλεία τους. Όλα τους τα προϊόντα κατασκευάζονται στην Ελλάδα με σεβασμό στους ανθρώπους, την ποιότητα και τη σωστή τεχνογνωσία.

– Ποιές θεωρείτε τις πιο καλοντυμένες γυναίκες και οι Ελληνίδες τελικά και δει οι Αθηναίες είναι καλοντυμένες;

Αγαπάμε τον εκκεντρισμό των Ιταλίδων αλλά και την απλότητα των Γαλλίδων. Νομίζω πως όταν βρίσκεσαι στην εκάστοτε χώρα παίρνεις αμέσως τα vibes των γυναικών εκεί. Μέσω των social media πλέον όλος ο κόσμος λαμβάνει μια συγκεκριμένη κατεύθυνση για τη μόδα, εκεί βρίσκονται και οι Ελληνίδες. Εμείς προσωπικά επικροτούμε την προσπάθεια και την έκφραση της αισθητικής τους, παρ’όλα αυτά θα θέλαμε να τις βλέπουμε περισσότερο τολμηρές και μακριά απο μιμητισμούς.

– Δεδομένου ότι είστε δύο διαφορετικές προσωπικότητες, σχεδιάζοντας πως λειτουργείτε; Σχεδιάζετε από κοινού ή ξεχωριστά; Πως καταλήγετε δηλαδή στο να περάσει ένα σχέδιο στο επόμενο στάδιο;

Αρχικά λειτουργούμε σαν μονάδες, η κάθε μια φέρνει τη δική της έμπνευση και το δικό της όραμα για την επόμενη collection. Στην πορεία τα ενώνουμε κρατώντας τα πιο δυνατά στοιχεία και προχωράμε στο τελικό στάδιο. Το οτι λειτουργούμε κάπως έτσι είναι ένα χαρακτηριστικό που μας κρατάει σε εγρήγορση καθώς και η χρυσή τομή που κάνει το brand μας να μην είναι μονοδιάστατο.

– Σ ένα ρούχο, μπορούμε να διακρίνουμε στοιχεία της προσωπικότητας του σχεδιαστή και στη δική σας περίπτωση αν ισχύει, ποιά είναι αυτά;  

Ισχύει ναι, αλλά είναι σε πολύ προσωπικό επίπεδο. Είναι κάτι δηλαδή που κάνουμε σαν παιχνίδι όταν δείχουμε τη καινούρια collection σε πολύ δικούς μας ανθρώπους. Σε γενικές γραμμές η Μαρίλια είναι πιο απόλυτη στις θηλυκές γραμμές που αγκαλιάζουν το σώμα ενώ η Χριστίνα πειραματίζεται και με πιο oversized γραμμές με fluid στοιχεία.


– Αν πριν μερικά χρόνια, μιλούσαμε για υλικά φιλικά στο περιβάλλον και μιλούσαμε απλά για μια τάση, μετά την δοκιμασία που έχει μπει ο πλανήτης μας και τον τελευταίο μήνα το ζούμε όλοι πολύ έντονα με όσα συμβαίνουν στην χώρα μας και σε όλο τον κόσμο, θα λέγαμε πως πλέον μιλάμε για ανάγκη. Εσείς τα χρόνια που ασχολείστε με αυτό το κομμάτι, βλέπετε να συγκινεί τις γυναίκες, να ενδιαφέρονται για το υλικό αυτού που θα φορέσουν ή είναι κάτι που ακόμα θέλει δουλειά; 

Υπάρχει ένα ενδιαφέρον για την ποιότητα των υφασμάτων, αλλά είναι ακόμα σε πολύ πρώιμο στάδιο με ελάχιστη ενημέρωση απο μέρους των καταναλωτών. Το να αγοράζουμε ρούχα με φυσικές ίνες απο ένα fast fashion brand το οποίο απασχολεί υπαλλήλους σε συνθήκες εξαθλίωσης είναι το λιγότερο ανούσιο. Η λύση για όλα είναι η σωστή ενημέρωση και το αληθινό ενδιαφέρον απο τον κάθε ένα μας ξεχωριστά, κι εμείς σαν σχεδιάστριες προσπαθούμε χρόνο με το χρόνο να βελτιωνόμαστε σε αυτό τον τομέα. Κανένας μας δεν είναι τέλειος, όλοι όμως μπορούμε να προσπαθούμε για το καλύτερο.

Αμερικής 14, Κολωνάκι

Τηλέφωνο: 210 2836268-9

Website: https://www.mariliachristina.com/gr/

Facebook: https://www.facebook.com/virginprunesbymikro/

Ιnstagram: https://www.instagram.com/mariliachristinaboutique

Διαβάστε ακόμη...