logo
...η πόλη στα χέρια σου
logo
...η πόλη στα χέρια σου

Ipitou Bar: Χορεύοντας στους ρυθμούς του Διονύση!

Θέλοντας να γράψω για το Ipitou Bar, δεν ξέρω πραγματικά από που ν αρχίσω. Δεν ξέρω τι μ ενθουσιάζει πιο πολύ και πόσο ρόλο παίζει το κάθε στοιχείο από αυτά που θα μοιραστώ μαζί σας, στην συνολική εμπειρία που θα ζήσετε!

Ένας υπέροχος πεζόδρομος η Ηπίτου, από την οποία πήρε και το μαγαζί τ όνομα του. Ένας δρόμος που έχει κάτι από Πλάκα, τόσο κοντά στο Σύνταγμα και στην πολύ βουή του κόσμου και ταυτόχρονα, τόσο μακριά…

Θαρρείς πως είσαι σε κάποιο από αυτά τα γραφικά στενάκια που λατρεύεις ν αγαπάς στα νησιά που επισκέπτεσαι τα καλοκαίρια!

Στην Ηπίτου, θα βρεις 3 καλές επιλογές….όμως εμείς σήμερα θα σου μιλήσουμε για την αγαπημένη μας, την πιο ξεχωριστή και πως αλλιώς; Αφού την υπογράφει ο βραβευμένος bartender Διονύσης Πολάτος, μια ήρεμη δύναμη και ταυτοχρόνα ανήσυχη και δημιουργική που τον οδηγεί σε μίξεις συναρπαστικές, που δεν χορταίνεις να δοκιμάζεις…

Όσες φορές και να πας, όσα κοκτέιλ του και αν δοκιμάσεις κάθε φορά θα μένεις ν αναρωτιέσαι: Μπορεί να μ ενθουσιάσει και άλλο;

Και κάθε φορά, ναι…θα σε ενθουσιάζει και άλλο!

Θα τον βρεις εκεί, πίσω από την μπάρα, χειμώνα και καλοκαίρι….

Στον εσωτερικό χώρο χωρούν δεν χωρούν 10 με 15 άτομα, όμως απ έξω χωρούν περισσότεροι…..αφού ακόμα και αν δεν βρουν τραπέζι, θα τους δεις να παίρνουν το κοκτέιλ στα χέρια τους και να κάθονται σε πεζοδρόμια, αλλά και στα σκαλάκια των κοντινών οικημάτων!

Γιατί σημασία δεν έχει που θα κάτσεις, αλλά τι θα γευτείς και όσοι αγαπούν τα κοκτέιλ, δεν μπορούν να διαπραγματευτούν και να συγκρίνουν την εμπειρία που τους χαρίζει ο Διονύσης, με οποιαδήποτε άνεση μπορεί να τους χαρίσει κάθε άλλο μαγαζί!

Μικρό, φιλικό, οικείο και δείχνοντας μας ιδιαίτερη φροντίδα.…ειδικά τα βράδια που μας δίνουν κουβερτούλες για να μη νιώθουμε το κρύο, αν και οι σόμπες, τ ομολογώ κάνουν πολύ καλή δουλειά…Φροντίδα που δεν σταματά εκεί, αφού τα κοκτέιλ τους και τα ποτά τους, δεν έρχονται ποτέ “ξεροσφύρι”!

Απήλαυσε την αυθεντικότητα που σου χαρίζει η Ηπίτου, εκεί όπου το νιώθεις συναντιούνται λίγοι και καλοί, χαλάρωσε κάτω από τα δέντρα και άφησε τις σκέψεις σου ν αναβοσβήνουν, όπως τα διακοσμητικά φωτάκια πάνω στους κορμούς και στα φύλλα των δέντρων, που κάνουν το σκηνικό….τουλάχιστον παραμυθένιο!

Χόρεψε τις σκέψεις σου και τα όνειρα σου, στους ρυθμούς που χορεύει το shaker του Διονύση και διάλεξε οπωσδήποτε ένα από τα δικά του κοκτέιλ, ένα από αυτά που σε κάθε γουλιά σου θα ταξιδεύεις μαζί του, στο μέρος που τον ενέπνευσε να το δημιουργήσει και συνήθως θα είναι κάποιο μέρος με έθνικ διάθεση!

Η μαγεία κρύβεται στο πόσο πετυχημένα δένει το αλκοόλ, με μπαχαρικά, με άνθη και φρούτα, αλλά κυρίως στο πόσο ισορροπημένα δένουν όλα αυτά μεταξύ τους…όπως ακριβώς γίνεται στο δικό μου αγαπημένο “Cumulus Nimbus”, με ρούμι, τζίντζερ και παιχνιδάρικο αφρό μπανάνας, σ’ ένα συνδυασμό φρούτων και μπαχαρικών που συναρπάζει!!!!

Το ίσιο συναρπαστικό και το  “La Rambla”, με ζεστές spicy νότες, αρώματα από μαχλέπι, κανέλα, μοσχοκάρυδο, νότες ροζ γκρέιπφρουτ, μαζί με γλυκό του κουταλιού!!!!

Όσο για εσάς που αγαπάτε το κρασί, εκεί θα βρείτε λίγες, αλλά σπάνιες και πολύ προσεχτικά διαλεγμένες ετικέτες, ενώ έχουν φροντίσει αν είστε από αυτούς που ψάχνεστε για το διαφορετικό, να έχουν στον μαγαζί τους, σπάνια ποτά, που πολύ δύσκολα θα βρείτε σε άλλο μπαρ της Αθήνας!

Ρωτήστε τους, γιατί δεν έχουν καλύτερο, από το ν ακούν τις γευστικές σας προτιμήσεις και να δημιουργούν τις κατάλληλες προτάσεις για να φτάσουν το επιθυμητό αποτέλεσμα: Να ικανοποιήσουν τον ουρανίσκο σας, στο 100% και να σας δουν πάλι ξανά κοντά τους, στο στενάκι που τόσο αγαπούν και τόσο θ αγαπήσετε!

Ηπίτου 4-6, Αθήνα

Τηλέφωνο : 210 325 4575

Διαβάστε ακόμη...