logo
...η πόλη στα χέρια σου
logo
...η πόλη στα χέρια σου

Like, για την συνταγή που δεν άλλαξε!

Πρόσφατα επισκέφθηκα, το πιο γνωστό υπόγειο της Αθήνας…που τόσο μελάνι έχει χυθεί γι αυτό, τόσο εντός, όσο και εκτός της χώρας μας!

Ο λόγος, όπως καταλάβατε, τουλάχιστον οι περισσότεροι, για το “Διπόρτο”, στην κεντρική αγορά της Αθήνας, Σωκράτους και Πλατείας Θεάτρου γωνία.

Ο λόγος, για το “δεύτερο σπίτι” του κυρ-Μήτσου, που περνά εκεί τις περισσότερες ώρες της ημέρας του, πάνω από 50 χρόνια, αρχικά ως βοηθός του πρώτου ιδιοκτήτη και μετά ως το…”αφεντικό των πελατών του”, όπως χαρακτηριστικά θα τον ακούσεις να λέει!

Ένα υπόγειο που δεν άγγιξε ποτέ ο χρόνος….

Μια κουζίνα, που παρέμεινε ξεκάθαρα ελληνική, χωρίς καμία δημιουργική τάση ή ανησυχία!

Το πιο ξεχωριστό σημείο της πόλης, το πιο αυθεντικό ελληνικό σημείο για να γευτείς αυθεντικές, σπιτικές γεύσεις στο κέντρο της Αθήνας!

Δεν θέλω να σας το παρουσιάσω, να σας το περιγράψω ή να σας πείσω να το δείτε από κοντά….αυτό έτσι και αλλιώς πρέπει να το κάνετε!

Δεν θέλω να σας πείσω ότι έχει το τέλειο φαγητό που πρέπει να δοκιμάσεις, γιατί όχι δεν το έχει…έχει απλά αυθεντικό, ελληνικό, απλό, σπιτικό φαγητό, σε μια Αθήνα που ξεχωρίζει για τις πολλές σύγχρονες δημιουργικές κουζίνες της, που ναι…κάνουν τέλειο φαγητό!

Αλλά κάνουν μόνο αυτό…..ψάχνοντας να βρεις τι θα ονομάσεις “αυθεντικό”!

Όχι, δεν θέλω να σας πείσω, όπως σας είπα και παραπάνω. Θέλω απλά να του δώσω ένα από τα like μας, που τόσα χρόνια παραμένει σταθερό από εκεί που ξεκίνησε, που κέρδισε την μάχη με τον χρόνο μ ένα μόνο όπλο την “αυθεντικότητα”!

Ένα like, που δεν μπήκε στον πειρασμό να προσθέσει ή ν αλλάξει στο μενού του, να κρατήσει το παραδοσιακό στοιχείο στη διακόσμηση του, αλλά να του δώσει και κάτι από το σήμερα…

Στην μάχη με τον χρόνο, το Δίπορτο κέρδισε! Δεν το άγγιξε…

Και όσοι όλοι οι άλλοι θ αγωνίζονται για το καλύτερο design, για την δημιουργική αποτύπωση της τάδε συνταγής, αυτό θα ξέρει ότι θα πρωταγωνιστεί μόνο αν συνεχίσει να μένει “στάσιμο”, όντας ένα καθαρόαιμο, ίσως και μπρουτάλ….υπόγειο κουτούκι!

Φώτο: lifo

Διαβάστε ακόμη...