logo
...η πόλη στα χέρια σου
logo
...η πόλη στα χέρια σου

Η Άποψις: Ένα σπίτι με αυλή και γεύση από…τσίπουρο!

Η πρώτη έξοδος μας μετά την πρώτη καραντίνα και οι φίλοι μου, μου είπαν πως θα με πάνε για τσίπουρο…

Μεγάλη η πρόκληση που είχαν για να ευχαριστήσουν μια Βολιώτισσα σαν εμένα, όμως έμοιαζαν βέβαιοι, ότι θα μου αρέσει!

“Θα πάμε σ ‘ένα σπίτι στο Χαλάνδρι, με όμορφα γραφικά μπαλκόνια και μια καταπράσινη αυλή, μια από τις πιο ζεστές, όμορφες και φιλόξενες αυλές της Αθήνας, θα δεις, θα σου αρέσει”, μου είπαν…

Και αυτό το σπίτι, δεν σας το κρύβω με κέρδισε πριν ακόμα μπω μέσα, γιατί ένιωσα πως είμαι ξαφνικά σε μια γειτονιά, σ ένα μικρό χωριό ή στην Αθήνα μιας άλλης εποχής, που οι γειτόνισσές έβγαιναν στα μπαλκόνια και φώναζαν τα παιδιά να μαζευτούν στο σπίτι από τις αλάνες…

Έσκασα ένα χαμόγελο, κάνοντας όλες αυτές τις εικόνες και επανήλθα στην πραγματικότητα, περνώντας το κατώφλι!

“Η Άποψις”!

Αυτός ο χώρος, πριν σας πω οτιδήποτε άλλο, θα σας πω πως έχει το σημαντικότερο…μαγική αύρα, αύρα που σε κάνει να αισθάνεσαι απίστευτη οικειότητα και άνεση, νιώθεις λες και σε αυτή την αυλή ήσουν και χθες, σα να είναι η αυλή που έπαιζες στο χωριό, που σε κυνήγαγε η μαμά σου να φας το αβγό σου ή που χτύπησες και έκανες εκεί τα πρώτα σου ραμματάκια!

Και αν θέλετε την γνώμη μου, αυτό είναι τόσο σημαντικό για την εμπειρία που θ αποκομίσει στο τέλος ο κάθε πελάτης και δυστυχώς δεν χτίζεται, δεν υπάρχει συνταγή για να το πετύχεις ή το έχει ένας χώρος ή όχι…

Η υποδοχή ήταν εξαιρετικά φιλική, όπως και η περιποίηση, ενώ όσα παραγγείλαμε έφτασαν άμεσα και με την σωστή σειρά!

Βλέποντας το μενού τους θα καταλάβεις πως πρόκειται ουσιαστικά για ένα ουζομεζεδοπωλείο, που σέβεται την παράδοση, ωστόσο της έχει δώσει μια δική της πιο σύγχρονη οπτική!

Στον κατάλογο τους θα βρεις υπέροχους ψαρομεζέδες και θαλασσινά που έχουν προσεγγιστεί δημιουργικά, όμως θα βρεις πολλές επιλογές και για εσένα που αγαπάς τα κρεατικά!

Μας κέρδισαν με την ποιότητά τους, τα φρέσκα ψάρια τους, το σωστό ψήσιμο των ψαριών τους και φυσικά το πεντανόστιμο μαγείρεμα, χωρίς τσιγκουνιές στο λάδι και με πολύ μεράκι που ξεχείλιζε από τα βότανα, τα αρωματικά και τα μπαχαρικά τους!

Και σαν Βολιώτισσα, τους βγάζω το καπέλο….

Και επίσης σαν Βολιώτισσα, θα σας προτείνω να επιλέξετε οπωσδήποτε από το μενού τους το μεγάλο καβούρι στα κάρβουνα και τον μπακαλιάρο σκορδαλιά!

Το αγαπημένο μου πιάτο όμως μακράν είναι το γεμιστό θραψαλάκι τους με τυριά, πιπεριά και ντομάτα! Πρέπει να το δοκιμάσεις οπωσδήποτε!!!

Όσο για εσένα που αγαπάς τα κρεατικά, το κοντοσούβλι τους και το κεμπάπ τους, είναι πιάτα που πρέπει να γευτείς στο μεζεδοπωλείο “Η Άποψις”, για να έχεις…άποψη!

Αν πρέπει να κάνω μια παρατήρηση, αυτή θα ήταν να προστεθούν στη λίστα με τα τσίπουρα, μερικές ετικέτες ακόμα…έτσι για εμάς, που αγαπάμε πολύ το τσίπουρο και θέλουμε να το ανακαλύπτουμε συνεχώς μέσα από άλλες εκδοχές του!

Από εκείνη, την πρώτη μέρα που γνώρισα την αυλή, τις γεύσεις και την εμπειρία που μας χάρισαν στο “Η ΑΠΟΨΙΣ” , την έχω επισκεφτεί πολλές φορές ακόμα….και κάθε φορά, ικανοποιούν τις προσδοκίες μου, ανεβαίνοντας ακόμα πιο πολύ στα μάτια μου και αυτό είναι το πιο σημαντικό, γιατί η συνέπεια στην δημιουργία αξέχαστων εμπειριών, είναι το παν!

Σας τους συστήνω…ανεπιφύλακτα και ανυπομονώ, να έρθει γρήγορα η εποχή, που με ασφάλεια, από την πανέμορφη, καταπράσινη και μεγάλη αυλή τους, θα μας φιλοξενήσουν στο εσωτερικό τους σπιτιού τους, που με μια κλεφτή ματιά που έριξα, θα σου θυμίσει το σπίτι της γιαγιάς στο χωριό….

Θα τους βρείτε:

Σοφοκλή Βενιζέλου 4, Χαλάνδρι 

Τηλέφωνο: 21 3037 4336

Διαβάστε ακόμη...