logo
...η πόλη στα χέρια σου
logo
...η πόλη στα χέρια σου

Μπιρμπίλω: Ραντεβού με την γιαγιά στο Κολωνάκι…

Αν κάποιος μου έλεγε πριν ένα χρόνο, ότι θ ανοίξει ένα μαγαζί στο Κολωνάκι, με παραδοσιακή κουζίνα και θα πρέπει να κάνεις κράτηση μέρες πριν για να είσαι σίγουρος ότι θα βρεις τραπέζι, θα του έλεγα ότι είναι “τρελός”!

Όμως η Μπιρμπίλω, είναι πιο “τρελή” απ όλους μας, όπως μαρτυρούν και οι στίχοι του ομώνυμου τραγουδιού απ όπου εμπνευστήκαν τ όνομα και κάπως έτσι, με την πιο “νόστιμη τρέλα” που έχουμε γνωρίσει ποτέ, τα κατάφερε….

Μια είσοδος καθόλου αναμενόμενη για μια πιάτσα σαν αυτή του Κολωνακίου, όμως μια είσοδος που έγινε την κατάλληλη στιγμή, αφού πιστέψτε με, είμαστε ακριβώς στο σημείο που γαστρονομικά επιστρέφουμε από εκεί που ξεκινήσαμε, από τις καθαρές, δυνατές, παραδοσιακές γεύσεις που καμιά “δημιουργικότητα” δεν τις άγγιξε….όπως ακριβώς και τις αναμνήσεις του Κυριακάτικου τραπέζιού που έστρωνε για εμάς, η αγαπημένη μας γιαγιά!

Ναι, στην Μπιρμπίλω….θα συναντήσεις την μαγειρική της γιαγιάς σου!

Θα σου ξεσηκωθούν αναμνήσεις….σχεδόν θα δακρύσεις από χαρά και νοσταλγία.

Και αν με ρωτήσεις, θα σου πω, πως αν το φαγητό δεν σε συγκινήσει, δεν σου φέρει στο μυαλό μνήμες και εικόνες, τότε λυπάμαι, ακόμα και αν το μαγείρεψε μισελενάτος σεφ, δεν κατάφερε να εκπληρώσει τον σκοπό της δημιουργίας του, γιατί όχι, δεν τρώμε μόνο από βιολογική ανάγκη, αλλά από ανάγκη να μη ξεχάσουμε, να ξεσηκώσουμε όλες μας τις αισθήσεις, να δημιουργήσουμε σχέσεις, να νιώσουμε….να δεθούμε!

Και όλα αυτά, θα τα βρεις στην Πλουτάρχου 26 στο Κολωνάκι…

Η “γιαγια” Μπιρμπίλω θα σε περιμένει με αγάπη, με αγωνία, θέλοντας να σε δει χαρούμενο, συγκινημένο, ευτυχισμένο και νιώθοντας πως εκπλήρωσε τις προσδοκίες σου…θέλει φεύγοντας να της δώσεις έναν γλυκό φιλί και να της πεις: Γιαγιά, θα επιστρέψω σύντομα να σε δω ξανά και να με τρατάρεις!

Πρόκειται για ένα εστιατόριο με ρετρό διάθεση, στημένο και βγαλμένο….από άλλη εποχή, από αυτή που κάποιοι μισοθυμόμαστε και κάποιοι πρέπει να γνωρίσουν ότι υπήρξε!

Πεντακάθαρος και προσεγμένος χώρος, μ ένα άρτιο εκπαιδευμένο προσωπικό, ευγενέστατο και με γνώσεις, έτοιμο να σου κάνει τις κατάλληλες προτάσεις με βάση τις δικές σου γευστικές ιδιαιτερότητες!

Η παραδοσιακή ελληνική κουζίνα…πειραγμένη τόσο- όσο χωρίς να χάνει την αυθεντικότητά της, είναι εκεί και είναι στα καλύτερα της!

Στα πολύ καλά στοιχεία του μαγαζιού, θα προσθέσω το μικρό και εύκολα διαχειρίσιμο μενού τους, που δεν σε μπερδεύει, που δεν σου δίνει πολλές όμοιες επιλογές, αλλά ξεκάθαρες πατώντας πάνω σε κάθε γευστική ανάγκη και απαίτηση!

Θα βρεις επίσης μια μικρή, ωστόσο καλή λίστα κρασιών και λίγες αλλά άξιες επιλογές τσίπουρου!

Να μη ξεχάσω να σας πω πως η “γιαγιά” είναι φιλόζωη….και η δοτικότητά της, η πεντάστερη περιποίηση της, δεν θα τελειώσει σ εσάς, αλλά θ αγκαλιάσει και τους τετράποδους φίλους σας!

Συγκινήθηκα, όταν μια κοπέλα από το προσωπικό, πλησίασε την διπλανή παρέα για να ρωτήσει αν το σκυλάκι τους χρειάζεται ένα μπολάκι με νερό!

Γιατί η φιλοξενία, είναι φιλοξενία όταν δεν έχει όρια, όταν δε σηκώνει αποκλεισμούς!

Μια επιλογή…που θα σου αφήσει την γεύση της για καιρό αποτυπωμένη στο μυαλό, στη ψυχή και στον ουρανίσκο, μια επιλογή που θ ανακαλέσεις από την μνήμη σου και θα σε κάνει να επιστρέψεις ξανά για να βρεις τις γεύσεις και την περιποίηση της “γιαγιάς σου” που τόσο σου λείπει…

Ξέρεις όμως τώρα πια…θα την βρεις να σε περιμένει στην Μπιρμπίλω!

Πλουτάρχου 26, Κολωνάκι

Τηλέφωνο: 2107247777

Extra πληροφορία: Η Μπιρμπίλω….έρχεται και στον χώρο σας!

Δείτε το μενού και τις τιμές πατώντας στον σύνδεσμο: https://mpirmpilo.gr/our-menu/

Διαβάστε ακόμη...