logo
...η πόλη στα χέρια σου
logo
...η πόλη στα χέρια σου

Α Priori: Όταν στην παραφωνία, απαντάς με ενθουσιώδη επιφωνήματα!

Και εκεί που κάποτε γράφτηκε ιστορία, ήρθε μια επιχείρηση να γράψει ιστορία από την πρώτη κιόλας μέρα της εισόδου της…

Ο λόγος για το A priori στην όμορφη πλατεία του Αγίου Ανδρέα στην Λαμπρινή!

Εκεί όπου για χρόνια έπινες καφέ στη Χόβολη, την ευχαρίστηση του οποίου ολοκλήρωνε το γλυκό του κουταλιού, ήρθε μια επιχείρηση, να δώσει φωνή στη παραφωνία!

Ποια παραφωνία; Μη βιάζεσαι….θα καταλάβεις!

Όντας νέα στη γειτονιά, είχα αντιληφθεί ότι οι επιχειρηματίες της δεν επένδυαν και πολύ στα μαγαζιά τους, έχοντας μείνει αρκετά πίσω και με κάποια από αυτά, να σου θυμίζουν περασμένες, πολύ περασμένες δεκαετίες… κάτι που έγινε πια έντονο στα μάτια όλων, με την άφιξη του A Priori στην Λαμπρινή!

Περνώντας από εκεί και βλέποντας το πρώτη φορά, “έσκασα δεκάδες επιφωνήματα” εντυπωσιασμού, θαυμασμού και χαράς μαζί!!!

Επιτέλους ένα μαγαζί προσεγμένο και απόλυτα εναρμονισμένο με την εποχή και ότι αυτή επιτάσσει στην γειτονιά μας!

Έμεινα απλά να θαυμάζω το απόλυτο δέσιμο του ρουστίκ με το σύγχρονο στοιχείο, το πετυχημένο πάντρεμα του ξύλου με το μάρμαρο, ενώ για ώρα δεν σας το κρύβω, χάζευα της floral ταπετσαρίες, που συμπλήρωναν οι κρεμαστές ζαρντινιέρες!

Μεγάλη η έκπληξη μου και ακόμα μεγαλύτερη όταν διαπίστωσα, πως η ιδιοκτησία δεν έμεινε στο “φαίνεσθαι”, άλλα έδωσε την ίδια και περισσότερη ακόμα σημασία στο “είναι”, επενδύοντας σε αυτό που ονομάζουμε “ανθρώπινο παράγοντα” και είναι πάντα αυτός που τελικά καθορίζει το μέλλον και την επιτυχία μιας επιχείρησης!

Επιλέγοντας μερικούς από τους καλύτερους επαγγελματίες κάθε είδους, ξεκινώντας από τον καφέ και φτάνοντας στα γλυκά, δημιούργησαν ένα μενού, γεμάτο ξεχωριστές, μοναδικές και προσεγμένες γεύσεις, με σύμμαχο πάντα την καλύτερη πρώτη ύλη και πάντα με σεβασμό στο περιβάλλον!

Θα ήθελα πολύ να ρωτήσω την ιδιοκτησία, τι τους έκανε να πάρουν την απόφαση, ν ανοίξουν ένα τέτοιο μαγαζί, να κάνουν μια σοβαρή επένδυση, σε μια περιοχή που δεν αποτελούσε ποτέ προορισμό….που δεν ήρθαν για να συμπληρώσουν ένα παζλ, αλλά ήρθαν να προσδώσουν ενθουσιώδη επιφωνήματα, μέσα σε μια παραφωνία….

Τα κατάφεραν δε τόσο καλά που η Πλατεία του Αγίου Ανδρέα και η Λαμπρινή, έγιναν επιτέλους προορισμός!

Αν κάνεις ένα γκάλοπ άλλωστε στα εξωτερικά τραπέζια του καταστήματος, που δεν αδειάζουν στιγμή από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα, θα δεις ότι δεν θα βρεις μόνο Λαμπρινιώτες και Γαλατσιώτες, αλλά κόσμο από κάθε γωνιά της Αθήνας, που έφτασε εκεί ακούγοντας τα καλύτερα για τον καφέ τους, το πρωινό τους και φυσικά το brunch του μαγαζιού!

Αν βγω στη γειτονιά αποτελούν μονόδρομο επιλογής, όπως ακριβώς αποτελούν την μια και μοναδική μου επιλογή όταν παραγγέλνω στο σπίτι!

Αν εθιστείς στον καφέ τους, που είναι βέβαιο, πρώτα θα τον παραγγέλνεις και μετά θα σηκώνεσαι από το κρεββάτι…..

Η πρωινή παραγγελία μου είναι πάντα η ίδια, καφές και το λατρεμένο μου γιαουρτάκι με φρούτα εποχής, μέλι, καρύδια, γύρη και muesli!

Στις μεσημεριανές παραγγελίες….έχω δοκιμάσει σχεδόν όλα τα πιάτα τους, βάζοντας 10 με τόνο στα ζυμαρικά, στην πίτσα τους, στις σαλάτες τους και φυσικά στα ακαταμάχητα, απολαυστικα και λαχταριστά burger τους που κάθε φορά στοιχηματίζω ότι θα καταφέρω να το φάω ολόκληρο…και πάντα χάνω!

Φτάνοντας στο απόγευμα, μμμμ ε να… το θέλω το γλυκάκι μου και συνήθως επιλέγω το προφιτερόλ τους με γεμισμένα σουδάκια από κρέμα Μαγαδασκάρης και σοκολάτα Valrhona ή το banoffee τους, που πρέπει να δοκιμάσεις και σου υπόσχομαι πως θα σ εκστασιάσει χωρίς υπερβολές…!

Τέλος, επειδή ήδη μου άνοιξε η όρεξη και βιάζομαι να κάνω την παραγγελία μου στο A Priori, θα ήταν μεγάλη μου παράλειψη να μην αναφερθώ στην πλούσια κάβα τους! Υπέροχες και ψαγμένες ετικέτες κρασιών, πραγματικά εξαιρετικά κοκτέιλ και πάντα μα πάντα απίστευτη μίξη στα ποτά τους, σε μια εποχή που είναι πλέον δύσκολο να πετύχεις ένα μαγαζί, που να σου φτιάχνει κάθε μέρα ακριβώς το ίδιο ποτό!

Σας ευχαριστώ για κάθε μέρα, ένα χρόνο τώρα, μα λίγο πιο πολύ γι αυτά τα Hendrick’s Tonic με δύο φέτες αγγούρι…της καραντίνας, που την έκαναν να μοιάζει λίγο πιο όμορφη στα μάτια μου!

Α πριόρι….αν δεν δοκιμάσεις, θα χάσεις! 😉

Διεύθυνση:

Τραλλέων 71

Τηλέφωνο:

210 291 0799

Διαβάστε ακόμη...