logo
...η πόλη στα χέρια σου
logo
...η πόλη στα χέρια σου

O Βιοτέχνης, που επιστρέφει κάθε πρωί στο μανάβικο απ όπου ξεκίνησε!

Είπαμε ότι σε αυτή την στήλη, δεν θ αφήσουμε κανέναν, να δικαιολογεί το γεγονός πως δεν έκανε τα όνειρα του πραγματικότητα.

Μια δικαιολογία που πολλές φορές βρίσκουμε στον ίδιο μας τον εαυτό είναι ότι δεν είχαμε κανένα στήριγμα, ότι δεν ήμασταν από…τζάκια ή δεν είχαμε την ρευστότητα για να προχωρήσουμε!

Έτσι λοιπόν σε αυτή την στήλη, με όσα μοιραζόμαστε, θα βρίσκουμε το θάρρος μέσα από τις ιστορίες που θα διαβάζουμε, να προσπαθήσουμε ξανά, χωρίς να μιλάμε για την “κακή μας τύχη”, αφού την τύχη μας την έχουμε στα χέρια μας!

Θα ήταν καλό να είχαμε μια συνέντευξη του Κώστα Ρουστάνη, του μανάβη, γιατί πάντα περήφανος, όταν τον ρωτάς με τι ασχολείται θα σου λέει: Είμαι Μανάβης….

Ξέρω όμως, πως δεν θα ήθελε να γίνει θέμα η πορεία του, από ταπεινότητα…επειδή ο ίδιος δεν έφτασε εκεί που είναι σήμερα σε μια νύχτα, αλλά μένοντας πολλές νύχτες ξάγρυπνος να σκέφτεται, να σχεδιάζει, να δουλεύει….

Και όσοι πραγματικά με μόχθο και θυσίες έφτασαν κάπου, είναι αυτοί που πάντα παραμένουν ταπεινοί και προσγειωμένοι, γιατί τίποτα δεν τους χαριστήκε για να πάρουν τα μυαλά τους αέρα και γιατί ξέρουν πως ότι πραγματικά τους ανήκει, είναι μόνο ότι κουβαλούν στο μυαλό και στην ψυχή τους και αυτά δεν έχουν αλλάξει, όσο και αν αλλάζει το Ε9, είναι τα ίδια όπως όταν ξεκίναγαν…και αν όλα τα χάσουν, πάλι με αυτά θα ξεκινήσουν από την αρχή….

Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα, αφού αναμετρήθηκαν μαζί του και το κέρδισαν. Από το τίποτα ξεκίνησαν για να φτάσουν στην δική τους κορυφή!

Ο Κώστας Ρουστάνης λοιπόν, λίγο πριν τα 40 του χρόνια, μετρά πολλές υγιής επιχειρήσεις ενδυμάτων, γυναικείων και αντρικών σε ολόκληρη την Θεσσαλία και ταυτόχρονα έχει δημιουργήσει την δική του βιοτεχνία με δεκάδες εργαζόμενους, στην οποία δεν ράβονται μόνο τα ρούχα για τις δικές του επιχειρήσεις, αλλά ράβουν εκεί και μεγάλοι σχεδιαστές μόδας, πολύ δυνατά και πασίγνωστα σε όλους μας ονόματα που δεν αναφέρω, αφού δεν έχω πάρει την άδεια του!

Ωστόσο, όλοι είδαμε φωτογραφίες του Κώστα Ρουστάνη στο instagram με τον λατρεμένο μας σχεδιαστή Λάκη Γαβαλά!

Γεννημένος και μεγαλωμένος στη Νέα Ιωνία Βόλου. Η πρώτη του δουλειά ήταν στο μανάβικο της οικογένειας, που συνεχίζει να λειτουργεί μέχρι σήμερα, με τον Κώστα να μην έχει σταματήσει ούτε μια μέρα να είναι παρόν, εκεί, ελέγχοντας τα πάντα…και προσπαθώντας πάντα για το καλύτερο!

Θα δει τι λείπει, τι χρειάζεται, θα κάνει παραγγελίες και πολλές φορές θα εξυπηρετήσει κιόλας, με τον κόσμο που τον γνωρίζει από τα μαγαζιά του να μένει άναυδος που ο Mr Storage είναι αυτός που τους ζυγίζει τα μήλα στην ζυγαριά!

Μετά θα φύγει, θα πάει μια βόλτα από τα μαγαζιά του και σίγουρα θα περάσει από την Βιοτεχνία του. Θα μπει μέσα με χιούμορ πειράζοντας τις γυναίκες που ράβουν ασταμάτητα….θα πιάσει χαρτί και μολύβι και θα σχεδιάσει ο ίδιος, αυτό που θα ταίριαζε στη γυναίκα που είδε σήμερα το πρωί, όσο περίμενε στο φανάρι και καθόλου δεν της πήγαινε αυτό που φορούσε!

Ανοιχτόμυαλος, ζώντας μέσα στον κόσμο, κάνοντας την ίδια ζωή με αυτή που έκανε, θέλοντας να πουλάει πολύ και όχι να βγάζει πολλά από λίγα, καταγράφει την μεγαλύτερη περιφερειακή επιτυχία στον χώρο του ενδύματος.

Δεν είχε περισσότερα από εσένα. Από μια φτωχή οικογένεια της Νέα Ιωνίας στον Βόλο κατάφερε όσα κατάφερε, μόνος του και χωρίς στηρίγματα.

Δούλεψε σκληρά, αλλά δεν φοβήθηκε να ρισκάρει και ν ανοίξει το πρώτο του μαγαζί. Δεν είχε να χάσει τίποτα και γι αυτό τα κέρδισε ΟΛΑ!

Δεν σταμάτησε στιγμή να ψάχνεται, να επενδύει, να σκέφτεται…να δουλεύει! Δεν θέλησε ποτέ να γίνει ο επιχειρηματίας που θα τρώει τα λεφτά του όσο οι άλλοι θα δουλεύουν γι αυτόν….γιατί οι περισσότεροι αυτό ονειρεύονται, γι αυτό και δεν βρίσκουν τον τρόπο να το πετύχουν και αν το πετύχουν, το χάνουν, γιατί στην πραγματική ζωή δεν συμβαίνει τίποτα από τα παραπάνω!

“Μυαλό μπορεί να έχουν όλοι. Τρελές και νέες ιδές επίσης όλοι. Σημασία έχουν οι αντοχές. Ποιός θ αντέξει να δουλεύει με στόχο, υπομονή και επιμονή, με θυσίες για πολύ καιρό θέλοντας να φτάσει εκεί που μπορεί…”, θα τον ακούσεις να λέει!

Και ελπίζω….για εσένα που δεν τολμάς, ο Κώστας να είχε κάτι να σου μάθει!

Διαβάστε ακόμη...